Varovanje osebnih podatkov

 

ABCNAKUP uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. ABCNAKUP v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Transakcije s kreditnimi karticami se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se v nobenem primeru ne shranjujejo na strežniku prodajalca.

Za varovanje svojih osebnih podatkov je odgovoren tudi sam kupec. Poskrbeti mora za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za protivirusno programsko opremo svojega računalnika oz. druge naprave.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

ABCNAKUP vse osebne podatke svojih uporabnikov obdeluje v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in veljavnim Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1). Podrobnejše informacije o obdelavi osebnih podatkov se nahajajo na tej povezavi.

Uporabnik je dolžan prodajalcu ABCNAKUP posredovati svoje resnične in pravilne osebne podatke. Uporabnik s sprejemom teh splošnih pogojev poslovanja potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, resnični in pravilni.

Prodajalec na svojih spletnih straneh v nobenem primeru ne naslavlja otrok. Komunikacija ne bo izkoriščala zaupljivosti, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti otrok. Prodajalec ne bo sprejemal naročil od oseb, za katere bo vedel ali sumil, da je otrok. Prav tako ne bo sprejemal in obdeloval kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke.

 

Oglasna elektronska sporočila

 

ABCNAKUP pošilja oglasna elektronska sporočila zgolj uporabnikom, ki so se na prejemanje le-teh izrecno in aktivno prijavili oz. upoštevaje določila zgoraj navedene zakonodaje s področja varovanja osebnih podatkov.

Oglasna elektronska sporočila ABCNAKUP vsebujejo naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj ABCNAKUP bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ABCNAKUP izrecno spoštoval.
• Oglasna sporočila ABCNAKUP bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

 

Ocene, mnenja in priporočila

 

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih napišejo in v spletni trgovini www.darilaslovenije.si objavijo kupci, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in so namenjena skupnosti vseh uporabnikov.

ABCNAKUP omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih ABCNAKUP pregleda. Uporabnik lahko mnenje poda anonimno, s psevdonimom ali pod svojimi resničnimi podatki. ABCNAKUP ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali, ki po oceni ABCNAKUP ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in prodajalcu ABCNAKUP dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. ABCNAKUP ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ABCNAKUP, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ABCNAKUP.

 

Piškotki

 

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje. Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Na spletni strani uporabljamo naslednje piškotke:

Bistvene: Bistveni piškotki so tisti, ki so ključnega pomena za delovanje spletne strani. Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto, zato da lahko izboljšamo svoje spletne storitve. Zato uporabljamo orodja za analizo prometa na spletnih straneh.

Funkcionalne: Funkcionalni piškotki nam omogočajo, da razumemo želje obiskovalcev in jim omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo. Ti piškotki prav tako omogočajo, da se vam spletna stran prikaže, kot ste si jo sami nastavili.

Piškotkov zunanjih ponudnikov ne nastavlja ABCNAKUP, temveč izbrani partnerji, s katerimi prodajalec sodeluje. Ti piškotki ne zbirajo in ne pošiljajo osebnih podatkov uporabnikov. Nekateri izmed njih omogočajo koristne storitve, kot so na primer spletni vprašalniki. Drugi so morda nastavljeni preko oglaševalskih omrežij, s katerimi sodelujemo, zato da lahko namestijo naš spletni oglas na najprimernejšem mestu. Lahko se zgodi, da boste naše oglase videli na drugih spletnih mestih. Temu pravimo ponovno trženje ali remarketing.

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.