Ali veste, da moški odlašajo z nakupom darila veliko pogosteje na zadnje minute kot ženske?

Niste vedeli tega, a ne?

Najverjetneje, ker se le redko razpravlja o podrobnostih, ki stojijo za darilom. Čeprav je obdarovanje eden izmed univerzalnih ritualov, ki jih opravljajo ljudje vseh starosti in je darilo odličen način izpovedovanja ljubezni in naklonjenosti, se še vedno ne zavedamo zanimivih dejstev o darilih in obdarovanju.

Izbira darila

Približno 50% obdarovancem ni všeč darilo, ki so ga prejeli!

Zelo zanimivo dejstvo o darilih, in za mnoge tudi grenka resnica. Kljub vsem prizadevanjem nekoga, da bi izbral primerno darilo za njemu drago osebo, je zelo verjetno, da prejemniku darilo ne bo všeč. Več kot 50% obdarovancev namreč prejetega darila nikoli ne uporabi oz. ga zavrže. Ali pa ga celo podarijo naprej. Znani so primeri, ko je nekdo ki je darilo podaril, nato to isto darilo kot darilo dobil nazaj.

Izbiranje daril

Darilo ni samo stvar porabe denarja za nekoga

Ideja obdarovanja ni samo zapravljanje denarja za nekoga, ampak je koncept veliko večje globine. Obdarovanje je način, kako izraziti čustva do nekoga, dati nekomu občutek, da je ljubljen, da nam je mar za njega ali samo nekoga pozdraviti. To je posebna gesta prijaznosti, narejena za nam drage osebe.

Namen darila in obdarovanja

Ženske izbirajo darila bolje kot moški

Da, to je res! V primerjavi z moškimi se ženske izkažejo bolje pri izbiri daril. Lažje kot moški ugotovijo, kaj je lahko popolno darilo za nekoga, ne glede na njegovo starost, simpatičnost, poklic ali druge vidike. Pogosto se moški vseh starosti počutijo naravnost zmedene nad idejo obdarovanja in med iskanjem primernih daril.

Izbira lepega darila

Izbira personaliziranih daril je v porastu

Na trgu je nešteto daril, ki so na voljo v različnih vzorcih in oblikah. V tako veliki raznolikosti daril so se personalizirana darila izkazala kot najbolj priljubljena in cenjena možnost obdarovanja. Poleg tega, da ljudem omogočajo, da jih prilagodijo po želji s fotografijo, besedilom ali citatom, osebno darilo velja za najbolj ljubeče darilo.

Priljubljena darila

Moški imajo raje dejansko uporabna darila kot romantična

Za razliko od žensk, ki so ponavadi bolj romantične in čustvene, so moški precej praktične narave. Morda je to tudi razlog, da so bolj naklonjeni uporabnim darilom kot romantičnim darilom. Žensko lahko navdušite s privlačnim okrasnim predmetom, če pa želite navdušiti moškega, mu podarite raje nekaj koristnega.

Izbira darila za moškega

Rdeča je najljubša barva za zavijanje daril

Zavijanje darila s privlačnim embalažnim papirjem je dejanje polepšanja darila v očeh prejemnika. Kot je razvidno iz ankete, je zavijalni papir z rdečo barvo najbolj priljubljen pri večini ljudi.

Izbira barve papirja za zavijanje darila

Ženske imajo darila rajši kot moški

Obdarovanje je velikodušen način izkazovanja naklonjenosti. Presenetljivo pa je, da ženske veselje do daril razumejo veliko bolje kot moški. To je tudi razlog, da ženske kupujejo in podarjajo več daril kot moških.

Obdarovanje ženske in moški

Obstaja veliko pesmi, namenjenih obdarovanju

Po vsem svetu pesniki hvalijo obdarovanje. Prav tako je veliko število piscev za tematiko svojih pesmi izbralo ritual obdarovanja.

Pesmi o obdarovanju

Darila širijo srečo in ljubezen, presenetljivo pa je, da se številnih dejstev obdarovanja ne zavedamo. Upam, da vam je bilo zanimivo izvedeti nekaj neznanih dejstev o darilih in obdarovanju. Če želite, da vaše darilo izraža in predstavlja vas, tako kot si želite, pa vam lahko www.darilaslovenije.com pomagajo z najboljšimi rešitvami obdarovanja za vsako življenjsko in poslovno priložnost.