Bučno olje je lahko prebavljivo, okusno in pomeni obogatitev polnovredne prehrane. Odlikujeta ga edinstven okus in vsestranska uporaba. Ima blag in prijeten okus po orehih, poleg tega pa ima nekatere zdravilne lastnosti. Pomembno pa je, da izberemo bučno olje, ki je proizvedeno iz bučnic slovenskega porekla. Z značilnim aromatičnim vonjem in okusom je bučno olje nepogrešljivo v kulinariki.
Najpogosteje se uporablja za prelive k solatam. Ampak bučno olje se lahko uporablja skoraj povsod: za mariniranje, za pripravo omak, za prelive testenin, za rižote, za hladne mesne jedi, juhe, sladice in za pripravo različnih namazov. Pravi gurmanski užitek pa je vaniljev sladoled prelit z bučnim oljem.
Sestavine: 100% jedilno nerafinirano bučno olje.
Hraniti v zaprti embalaži v hladnem in temnem prostoru. V poletnih mesecih se priporoča hramba v hladilniku.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.