Paket vsebuje:
Teran, 0,75l – Vinska klet Štok – vinogradi v lasti družine Štok se nahajajo na sončnih legah v neposredni bližini posestva v vasi Dutovlje na Krasu. Vino je pridelano po tradicionalni metodi in je nefiltrirano. Teran je vino z globoko škrlatno barvo, minerali in uravnoteženimi kislinami ter intenzivnimi okusi po malinah, višnjah in gozdnih sadežih, ki se najbolje spajajo z njegovim najboljšim prijateljem – pršutom
Oljčno olje belica, 0,25l – Kmetija Morgan – sortno oljčno olje istrske belice je krepko, odlikujejo ga sveže arome po sadežnosti in bolj izrazit grenek in pikanten okus.
Vonj istrske belice, avtohtone najbolj trdožive in najbolj oljevite istrske sorte oljk, spominja na sveže pokošeno travo in zelenjavo ter oljčne liste
Bučno olje, 0,25l – Passero – kvalitetno bučno olje, ki diši po Prekmurju je krona domače pridelave. S svojo prijetno aromo značilno zaokroži marsikatero domačo jed, v sproščeni sodobni kuhinji pa preseneča v svežih in igrivih kombinacijah
Čokolada prekmurska gibanica, 100gr – Passero – pest maka, orehov in jabolk v beli sladkosti čokolade. Domači okusi, ki so jih prekmurske babice znale zliti v kulinarično mojstrovino – gibanico, tokrat malo drugače
Tradicionalna Sevniška salama, cca 400gr – Grajske mesnine – suhomesnati proizvodi Grajskih mesnin so izdelani iz mesa z lokalnih kmetij z dolenjske strani Save. Salame so narejene ročno, zato lahko njihova teža rahlo odstopa. Posamezna salama tehta približno 400gr. Sestavine: svinjsko meso I. in II. kategorije, goveje meso I. kategorije, slanina, nitritna sol, mešanica začimb
Ovčji sir, cca 250gr – Kmetija Novak – na kmetiji Novak redijo oplemenjene bovške ovce. Ovce se čez poletje pasejo na strmem pobočju hriba Jasovnik. Od meseca maja pa do oktobra ovce molzejo in mleko predelajo v lastni sirarni v kvalitetne mlečne izdelke
Zaseka s prekajenim mesom, 150gr – Passero – skrbno izbrane sestavine, namaz je brez konzervansov, odlikuje pa jih tudi razpoznaven domač okus
Pršut, 100gr – Pršutarna Ščuka – pršut Cobius je zorjen najmanj 24 mesecev po tradicionalni metodi na ugodni kraški mikroklimi. Na vrhuncu svoje zrelosti pršut ročno izkostijo in pripravijo narezke. Rezina pršuta ponuja ravnovesje sočnosti in aromatičnosti, ki omreži s svojo lahkotnostjo od vsakem okušanju
Slovenski solni cvet, 65gr – Kmetija Morgan – nejodirani, nerafinirani solni cvet
*OPOMBA: v kolikor ni razpoložljive zaloge s strani dobavitelja v času prednovoletnih obdarovanj, si pridržujemo pravico do zamenjave katerega koli izdelka!