Paket vsebuje:
Začimba – Timijan, 24g: 100% timijan je nepogrešljiva začimba v kuhinji Mediterana. Ima močno in prijetno aromo. Prileže se mastni hrani, kot so na primer klobase, slanina in močnim sirom. Skupaj z rožmarinom predstavlja čudovito začimbno mešanico. Dodajamo ga lahko tudi omakam, juham, mesu in ribam. Sveži listi začinijo tudi solate. Pogosto se ga uporablja tudi pri pripravi likerjev, saj jim doda vonj in okus.
Začimba – Rožmarin, 25g: 100% rožmarin je nepogrešljiv v italijanski in francoski kuhinji, predvsem pri pripravi zelenjavnih jedi in jedi iz paradižnika. Vejica zelišča pa se prileže tudi pri mastnih in beljakovinsko močnih jedeh. Odlično se poda k pečenemu krompirju, saj krompirju ne le izboljša okus, ampak mu doda tudi toploto in ga tako energijsko uravnoveša. Posušen je bolj trpkega in aromatičnega okusa od svežega. Ker posušeni rožmarinovi listki otrdijo, jih pred uporabo zdrobimo.
Začimba – Origano, 24g: 100% origano – z njim začinjamo pico, dobre prelive za špagete, druge testenine. Najbolje se ujame s paradižnikovimi jedmi, pečenkami, solatami in zelenjavnimi enolončnicami. Izboljša okus pečenemu krompirju in mesu na žaru.
Začimba – Majaron, 24g: 100% majaron – v antiki so z njim začinjali težko vino, da bi vzpodbujalo ljubezenske želje, danes pa začinjamo predvsem meso: mastne pečenke, klobase, raguje, jagnjetino, svinjino, sesekljano meso, krvavice, jetrne klobase. Popestri tudi zelenjavne jedi: krompirjeve juhe, zelenjavne enolončnice, v katerih je veliko stročnic, gobovo-juho, za obare, kislo juho, jetrca, ledvice v omaki. Prileže se tudi v omakah, k špagetom in mastnemu pečenemu krompirju. Dodajamo ga na koncu kuhanja, ker dolge visoke temperature začimbo uničijo. Ujema se z lovorjem, brinom, timijanom, žajbljem, rožmarinom, česnom, papriko.
Začimba – Lovorjev list, 13g: 100% lovorjev list – je pomembna sestavina v različnih enolončnicah ter raznih mineštrah. Uporablja se tudi pri pripravi ozimnice, predvsem pri vlaganju kislih kumaric, gobic v kisu, paprike, rdeče pese-saj bi naj deloval kot naravni konzervans. Prilega se divjačini, jagnjetini in piščančjim jedem. Liste lovorja dajemo v številne jedi za lažjo prebavo in izboljšanje arome. Celi listi spustijo več vonja in arome kot narezani, zato se v jedi pogosto dodajajo celi, katere pa pred serviranjem jedi odstranimo.
Zeliščna sol – zelenjavni vrt, 190g: fino mleto piransko sol z dodatki doma pridelanih zelišč, katera dajejo jedem priokus vrtnin. Sestavine: fino mleta piranska sol, korenček, luštrek, peteršilj, rdeča paprika, drobnjak.
Lesena darilna embalaža
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.