Začetki kmetovanja segajo v leto 1881, ko je Franz Wruss (pradedek) kupil posestvo na Ciringi, na lepi sončni legi, kjer je milijone let nazaj kraljeval koralni greben Panonskega morja.
Kmetija je bila na začetku pretežno sadjarska, le na zelo plazovitem terenu je bil zasejan manjši vinograd. Leto 2002 je bilo odločilno za nadaljnji razvoj in vzpon vinogradniškega posestva, saj se je ustekleničil prvi liter zvrsti, v naslednjih letih pa še buteljke. Z ustekleničenim vinom se je pričelo oskrbovati gostilne in restavracije v Mariboru, Ljubljani in drugih krajih po Sloveniji.
Leta 2012 sva kmetijo z veliko hvaležnostjo in željo po novem znanju, prevzela Alenka Valdhuber in Robert Čeh. Sedaj skupaj v krogu družine (z babi Jožico, dedijem Engelbertom, s sinovi Luko, Jakom in Maksom) z ljubeznijo obdelujemo 4 ha vinograda in skušamo pridelati vrhunsko vino in druge domače proizvode.
Zastavili smo si iste cilje in vinogradniške podvige, kot že generacije pred nami. Tako z dobro voljo in s spoštljivo nego vinske trte gojimo naslednje sorte: zeleni silvanec, rizvanec, muškatni silvanec, rumeni muškat, sivi pinot, renski rizling, laški rizling.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.